Petrol se kod Raiffeisena zadužio za 30 milijuna eura

Bez autora
Jun 13 2012

Petrol je s Raiffeisen Bank Internationalom dogovorio kredit od 30 milijuna eura. Kredit Schuldscheindarlehen je vrsta dužničkoga instrumenta koji se već godinama odobrava u državama njemačkog govornog područja. U osnovi, to je bilateralni zajam namijenjen poznatom krugu investitora, pri čemu to zaduženje ne kotira na burzama i sastavljeno je po njemačkom pravu. Tu vrstu zajma Petrol je sklopio prvi put u povijesti poslovanja. Tako je raspršio izvore financiranja i nastavio s restrukturiranjem kratkoročnih financijskih obveza u dugoročne financijske obveze. Zajmovi su sklopljeni na neosiguranoj osnovi s ročnošću od tri godine i otplatom glavnice u jednokratnom iznosu.

Petrol se kod Raiffeisena zadužio za 30 milijuna euraPetrol je s Raiffeisen Bank Internationalom dogovorio kredit od 30 milijuna eura.

Kredit Schuldscheindarlehen je vrsta dužničkoga instrumenta koji se već godinama odobrava u državama njemačkog govornog područja. U osnovi, to je bilateralni zajam namijenjen poznatom krugu investitora, pri čemu to zaduženje ne kotira na burzama i sastavljeno je po njemačkom pravu.

- Tu vrstu zajma sklopili smo prvi put u povijesti poslovanja. Tako smo raspršili izvore financiranja i nastavili s restrukturiranjem kratkoročnih financijskih obveza u dugoročne financijske obveze, priopćeno je iz Petrola na Ljubljanskoj borzi.

Zajmovi su sklopljeni na neosiguranoj osnovi s ročnošću od tri godine i otplatom glavnice u jednokratnom iznosu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik